Mijn fotografie verleden

In 1990 ben ik begonnen met fotograferen, nog analoog, met een Minolta Dinax 5000i. Dit heb ik een aantal jaar vol passie gedaan tot de digitale fotografie zijn intrede deed. Op dat moment had ik geen geld om direct een D-SLR aan te gaan schaffen en ben ik begonnen met een Nikon Coolpix 2000.

In 2006 heb ik de Nikon opzij gelegd en heb een Olympus SP-500 UZgekocht om te gaan fotograferen, de eerste stapjes waren, hetzij erg voorzichtig weer gezet.

Zoals bij velen belande deze na ong. 4000 foto’s ook weer in de kast en pas in 2015 heb ik de stap naar een Spiegelreflex camera genomen.

Na lang overwegen, plussen en minnen, twijfelen tussen merken en daarna nog type-budget-mogelijkheden is mijn keuze uiteindelijk gevallen op de Nikon D5200 kit met zowel een 18-55 mm als een 55-200 mm lens.

Minolta 5000i
Olympus SP-500 uz

Nikon Coolpix 2000

Deze camera gebruik ik nog steeds (inmiddels 25000+ clicks) en ben er erg tevreden mee, de gear is in de jaren wel wat uitgebreid en ik zal nog niet bij het einde van de investeringen zijn.
In een ander artikel zal ik mijn gear beschrijven en ook de diverse foto’s tonen die ik maak, deze zijn ook te vinden in de portfolio op deze site.

 1,404 ,  1 vandaag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.