Mijn uitrusting

Ik ben in 2015 begonnen met fotograferen met een D-SLR (Digital Single Lens Reflex) oftewel een digitale spiegelreflex camera. Het is na lang puzzelen en informeren een Nikon D5200 geworden met de standaard lenzen 18-55mm en 55-200mm. Dit was een kit die ik bij Kamera-Express heb aangeschaft.

In de loop der jaren is mijn uitrusting redelijk uitgebreid en heb ik de volgende lenzen erbij:

Sigma APO 70-200mm F2.8 EX DG OS HSM
Sigma APO 150-500mm F5-6.3 DG OS HSM
Sigma APO TELE CONVERTER 1.4x EX DG

Tevens heb ik nog de 2 Nikon lenzen hoewel die nu bijna altijd thuis blijven.

Als ik gebruik maak van de teleconverter (1.4x op de objectieven dan krijg ik de beschikking over:
– 210-700 mm handmatige focus, dit doordat de converter niet volledig compatible is met het objectief.
– 98-280 mm Autofocus f 4.0

Om dit allemaal mee te kunnen nemen heb ik een LowePro 400-AW rugzak welke het voordeel heeft dat de opening op de rug zit, je kan de rugzak via de heupband naar voren draaien en zo je spullen pakken. Ik moet wel zeggen dat ik dit met de 2 Sigma-objectieven erin nog niet geprobeerd heb. Deze 2 objectieven zijn samen al 3 kg.

Dan heb ik nog een Meike flitser de Speedlight 910 en ik gebruik oplaadbaterijen ervoor van witte eneloop AA-batterijen. Hierbij heb ik de Viltrox FC-240 set om de flitser off-camera te kunnen gebruiken maar ook als remote voor mijn camera.

De statief die ik heb is de HAMA Star 63, dit is wel een lichte kwaliteit statief maar ik gebruik deze binnenshuis. Voor op pad heb ik een Leofoto Monopod MP-284C met een Statiefkop van Calumet.

 2,141 ,  6 vandaag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.